С романтична екскурзия до Сицилия бизнесменът Димитър Сукалински, който бе кандидат за общински съветник в Благоевград, изненада половинката си Силвия за 17-ата годишнина от запознанството им и третата от сватбата. Известната в областния град фризьорка нямала никакво време за подготовка, затова, без да се колебае, отклонила ангажиментите с клиенти заради пътуването, а бабата и дядото с радост приели внуците за отглеждане по време на 8-дневната ваканция на родителите им, съобщава Struma.bg.
Във вилното селище в Атена Резорт, в което отседнали, предложили на почиващите разнообразни забавления и тематични вечери - сицилианска, мексиканка, хавайска, и допълнителни екскурзии до околни забележителности като вулкана Етна и атрактивното градче Таормина, наричано от местните „Фръцлата на Средиземноморието“ заради киприте къщи и малки и спретнати улички. По съвет на екскурзовода Митко и Сиси не пропуснали да си поръчат капучино в най- популярното местно кафене Уондърбър (в превод - бар на чудесата), който е сред най-посещаваните от световноизвестни личности.
 

От сергийките и магазинчетата на Етна щастливите влюбени купили подаръци за всички, опитали уникалното местно вино, като взели и за приятели в добавка на меда от лимони и мандарини, който горещо бил рекламиран като местен специалитет.
 

„От години мечтаех да отида в Италия - призна известната благоевградска фризьорка. - Много красиви места обиколихме, разгледахме изящни катедрали и малки църкви, разхождахме се по тесни павирани улички, плажовете им са великолепни, но се убедих, че за мен по-красиво място от България няма“, искрена бе Силвия Сукалинска дни след прибирането й у дома.