59-годишен мъж е загинал при катастрофа на пътя Попово-Разград. Сигналът за инцидента между селата Дриново и Ломци е получен в полицията в 14.02 часа.
53-годишният К.К. от с. Ломци управлявал лек автомобил „Мицубиши Каризма“ с търговищка регистрация в посока с. Дриново, като на дясна хоризонтална крива вследствие на движение с несъобразена с релефа на пътя скорост е навлязъл в лентата за насрещно движение. Управляваният от него автомобил е ударил с лявата си странична част насрещно движещ се лек автомобил „Фолксваген Голф“ с разградска регистрация, управляван от Й.Й., на 59 год., от гр. Разград. В резултат на пътния инцидент водачът Й.Й. е починал на път за болницата в гр. Попово, съобщава "Фокус". 

На водача на лекия автомобил „Мицубиши“ е взета проба за евентуално наличие на алкохол в издишания от него въздух по надлежния ред – с тeхническо средство алкотест „Дрегер“, която е отрицателна. На двамата водачи са взети кръвни проби за химически анализ. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Попово. До приключване на огледа на местопроизшествието движението на МПС в този участък е било регулирано от служители нa РУ-Попово.