Има нещо наистина освобождаващо в това да си имаш приятел за секс. Не се налага да се гласиш за срещи, не се налага да се преструваш, да се държиш предизвикателно или загадъчно. Можеш да си напълно естествена и без да се вглъбяваш в това да правиш трикове за привличане на мъжа, да имаш неговото тяло!
Да, но всичко приключва до тялото. Неминуемо идва момент, в който това спира да те устройва. Нещата остават на повърхността, от което малко или много емоциите и психиката страдат, пише az-jenata.bg.

В даден момент вероятно се нуждаем от подобно преживяване и такъв тип „връзка“, която излиза от рамките на общоприетата представа. Но защо не е добре да поддържаме такива отношения?

Защо това да си имаш приятел за секс в крайна сметка ще разбие сърцето ти?

Да имаш приятел за секс пречи на реалните взаимоотношения

Колкото и да ви устройват подобни неангажиращи отношения с някого в определен момент, това не би могло да продължава вечно. Все в някой момент ще имате нужда от по-плътна връзка, която да ви дава повече от просто секс. 

Но ако не спирате да поддържате връзката си за секс, телефонът за специални повиквания продължава да присъства в списъка ви и винаги търсите човека, когато имате нужда от плътска утеха (а и той ви търси), никога няма да успеете да създадете реална връзка с някой друг.

Всъщност това не е приятелство

Колкото и да си мислите, че с този човек всъщност сте приятели, не сте. Това не е приятелство в същинския и дълбок смисъл на понятието. Наричате го така, само защото всъщност няма дума за обозначаване на тези отношения. 
       
Замислете се колко пъти сте имали нужда от подкрепа, изслушване и съвет в трудни моменти. А сега преценете колко пъти сте ги получавали от този „приятел“.

Биохимически е объркващо

Когато правим секс с някого, тялото ни освобождава специфични хормони. Нивата на окситоцина се повишават най-много, а той е хормон на щастието. Едно от многото други неща, които прави този хормон е да ни кара да се привързваме към човека или нещото, което ни е провокирало да се чувстваме добре, тоест да секретираме окситоцин. 

Ето защо все някога единият от двамата започва да изпитва по-дълбоки чувства към другия. Може разсъдъкът и психиката ви да ви диктуват различно нещо, но биохимията на тялото си е такава, каквато е.
Още по темата

В много случаи приятелството с облаги е такова, защото просто няма какво друго да ви свърже. Хубаво ви е, докато правите секс. Той е страхотен – с никого досега не сте стигали до такива мощни оргазми. Но толкоз. Подсъзнателно огромните различия помежду ви поставят пропаст, която ви дели. 

Все някога всичко приключва

Реално „приятелствата с облаги“ никога не приключват добре. Винаги имат край. Трудно е да сте правили страхотен секс и в даден момент да спрете и да продължите само с приятелството. Ето защо този термин всъщност не е много коректен. В крайна сметка губите това приятелство. И сърцето ви може да остане разбито, въпреки че сте се мислели за необвързани.