Блъснаха моторист в центъра на Кърджали. Катастрофата стана днес около 16.00 часа, съобщава 24rodopi.com. "Закараха го в болницата. Имаше много контузии", разкриха очевидци на инцидента на улица "Сан Стефано".
Мотористът е на около 24-25 години, със счупен крак е, има и охлузни рани, поясниха неофициални източници.

"Виновен за катастрофата е водачът на лекия автомобил „Ауди“, който подкара срещу знака, който му забранява движението. Преди това не спази други два знака. Дойде по еднопосочното платно на „Сан Стефано“ и вместо да заобиколи стотина метра по-нагоре и да се върне по другото еднопосочно платно, за да си влезе като "бял човек" по улица „Георги Кондолов“ и да стигне до набелязаната цел, той реши да мине напряко, като кара десетина метра срещу движението по "Сан Стефано". Мотористът също се движеше с превишена скорост и ударът беше неизбежен. Беше в тежко състояние, когато го караха към болницата“, коментираха очевидците.
 

"Тази забранена маневра я правят поне 200 водачи на МПС на ден. Спестяват от гориво ли или са толкова ангажирани, че всяка минута им е ценна, но масово нарушават правилата и рискуват карайки срещу движението. Нямаше как да не стане беля", коментираха живеещите наблизо.