Изпратиха Митко Цонев с аплодисменти. Близки и роднини си взеха последно сбогом с телевизионера. Поклонението пред журналиста започна в 15:30 часа с голяма опашка от опечалени пред столичния храм "Свети Седмочисленици”. Част от присъстващите са Симеон Сакскобургготски, Корнелия Нинова, Сергей Станишев, Мая Манолова и Ангел Найденов, Вяра Анкова.
Дворът пред храма в София се изпълни с опечалени, които спонтанно започнаха да ръкопляскат пред делото и живота на водещия.
 
Ето какво казаха негови близки и колеги в специалния филм на БНТ, посветен на Цонев:

Силвия Симова го нарече най-добрият водещ, а Траяна Райкова го определи като един прекрасен човек, ерудиран, събрал най-доброто в себе си.
„Аз го помня от студентската скамейка с ведро отношение към хората и живота”, разказа Михаил Миков.
Илияна Йотова пък каза, че това е бил вторият човек, който я е посрещнал. „Погледна ме и каза „Теб май камерата ще те обича”. Големият приятел, не искам да говоря за него в минало време”.

Огнян Герджиков пък си спомни за Цонев, че му е оставил впечатление още в студентските години като човек оптимист, ведър слънчев.
Красимир Минев пък сподели, че двамата са били първите, когато  „По света и у нас” е започнала да се води от двойки. „Имаше още какво да даде и на българската журналистика, и на близките си”, завърши той.

Димитър Цонев си отиде от този свят броени дни преди да навърши 57 години. Той не успя да се пребори за живота си, след като получи масивен инфаркт. Той беше приет във Военна болница на 14 август. Претърпя операция, но въпреки усилията на лекарите почина на 23 август.

ВИЖТЕ ОЩЕ СНИМКИ В БЛИЦ ОТ ПОКЛОНЕНИЕТО ПРЕД МИТКО ЦОНЕВ!