Разбитото сърце трудно се лекува и сме съгласно, че болката не може да се сравни с нищо друго, но добрата новина е, че от тази болка не се умира. Така, че то няколко положителни неща, които можете да извлечете след раздялата, за да може да я преодолеете по-бързо, пише beu.bg.

1. Можете да бъдете секси и безразсъдни

Правете неща, които не си позволявате по принцип. Излизайте пийте твърд алкохол, пушете цигари... Секс за една нощ? Защо не? Важното е да си поставите някакъв период. Една или две седмици на безразсъдно купонясване са напълно достатъчни. След това е задължително да се върнете към нормалния си начин на живот. Много внимавайте това да не ви стане перманентното състояние!


2. Фаза „не ми пука за нищо и никого“

Напълно позволено е да ви е все тая, дали шефът ви се е разкрещял за някаква документация или кучето на съседката е направило „беля“ пред вашата врата. Всичко губи смисъл, все пак сърцето ви е разбито, нали? Имате право да теглите чертата на всичко поне замалко. Всичко ви е безразлично, няма проблем! Всеки, който е бил на вашето място ще разбере и повярвайте, няма да ви упрекне.


3. Сега е времето да си го изкарате на всички, които го заслужават

Подчертаваме само на тези, които отдавна си „заработват“, не е хубаво да си го изкарате на някой без заслуги. Някой си бърка носа във вашите работи? Време е да го поставите на мястото му. Колежката от офиса е същинска к*чка? Покажете ѝ с кого си има работа. Не се старайте да бъдете учтиви, мили, действайте без да мислите, позволено е! Болката след раздяла дава изключителен потенциал на „заспалата“ к*чка у вас. А и на всеки му харесва от време на време да показва, че може да бъде и „малко лош“, нали? ;)


4. Можете да си позволите да сте емоционални

Крещете, плачете, смейте се... Изразявайте спокойно всяка емоция. Ще се почувствате по-добре. Не задържайте нищо в себе си и изобщо не се притеснявайте как ще изглежда това в очите на останалите. Това си е вашата малка лудост след раздяла и никой няма право да ви казва как да я преживявате.


5. Можете да започнете на чисто

Най-важното е, че имате пред себе си една презна страница, която можете да запълните, както си искате. Помислете колко нови неща ви очакват. Просто трябва да промените малко сюжета на историята, разбира се, с перспективата за щастлив край този път. Така, че действайте!