За мен е важно да имаме добри отношения с нашите съседи и същевременно всички страни-членки на ЕС да бъдем солидарни. Това написа премиерът Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа „Фейсбук“.
Борисов заедно с министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова са се срещнали със заместник-генералния секретар на Фондация „Конрад Аденауер“ Герхард Вахлерс. 
 

„Обсъдихме моментната политическа обстановка в България, както и ситуацията, в която са поставени ЕС и страната ни във връзка с бежанската криза.
 

Отново изразих позицията, че България е в изключително сложна ситуация, в която трябва да пази външната граница на ЕС, и въпреки тежките моменти, ние успяваме по най-добрия начин да защитаваме европейската граница. За мен е важно да имаме добри отношения с нашите съседи и същевременно всички страни-членки на ЕС да бъдем солидарни и заедно да се справим с този проблем, осъзнавайки опасността и усилията, които полагат фронтовите държави като България“, е написал премиерът. 

Борисов добави, че му предстоят срещи с канцлера на Германия Ангела Меркел, както и с някои от лидерите на европейските страни.