Честито, мили родители! Чудесно би било, ако майките на родените през периода 27 август - 2 септември ги кърмят възможно по-дълго, защото така ще изградят добрата им имунна защита. Грижете се не само за доброто физическо здраве на любимците си, но и за психическото и емоционалното им равновесие – възможно е след силни преживявания (особено през пубертета) да търсите намесата на опитни психолози.
27 август

“За любимеца ви (момче или момиче) след години славата и признанието ще са без значение – готовността му да помага, да организира, да убеждава и да ръководи другите в името на кауза, благородна идея или реформи за общо добруване ще бъде учудваща за мнозина. А той/тя винаги ще се смущава, когато някой му благодари – толкова естествено ще му се струва хората да си помагат.” Така представят бъдещето на порасналото ви дете числата 27+2+9=11(38), а вие се подгответе за деликатната работа по оформянето на характера на красивото си създание и по изграждането на високите му морални и духовни мерки. Чувствително, фино, елегантно, сериозно, но и малко затворено, детето ще се нуждае от любовта, коментарите и насърченията ви, за да преодолее срамежливостта и неувереността си, а и да разкрие постепенно и удивителните си дарби (музикална, ваятелска, актьорска, писателска) – обърнете внимание с какъв трепет търси близостта на вашите приятели художници, музиканти или певци и как се възхищава на добрия им вкус и финеса. Срещите и контактите му с умни и способни хора ще бъдат допълнение към изящната ви работа като ваятели на характера му. Приемете ли, че любимецът ви е ваше усъвършенствано продължение, ще дадете най-доброто от себе си, нали?

ИМЕНА: Иван, Искра, Иво, Ирина, Ивайло, Ивелина, Игнат, Илияна

28 август “Самозван аристократ или доживотен принц или принцеса" наричат числата 28+2+9= 3(39) порасналото ви красиво, чаровно, амбициозно и ярко създание, а вие отрано се подгответе за срещата си с най-упоритото и решително малко човече, което не само че трудно ще ви дава ръката си, а и ще се дразни, ако го съветвате или укорявате непрекъснато. Пълно с ентусиазъм, спонтанно, удивително честно и любознателно, детето ще обича разговорите за всичко в света, но (странно) в училище ще се отегчава от скучните и еднообразните учители. Чудесно би било, ако се съобразите с тази особеност и поне в началото не го насилвате да се “приспособява” към изискванията на учителя, който вероятно въобще не може да бъде такъв. Откриете ли особеностите на чаровния си чудак – та той всъщност ще се нуждае от вниманието и съучастието ви всекидневно, но и от умението ви да го натоварвате с отговорности, сигурно няма да се учудвате на категоричното му заключение, че такива родители като вас няма. Опазите ли възторга му от вас (а това означава да бъдете и най-добрите му приятели), бъдете сигурни, че сте изградили достойното си продължение – един честен, силен, решителен, способен и заслужаващ известността си неповторим победител и духовен аристократ.

ИМЕНА: Антон, Анна, Атанас, Анастасия, Асен, Ангелина, Александър

29 август “Експериментатор по дух, този човек - тайнствен и неразгадаем, винаги ще бъде победител! На въпроса кого или какво би искал да вземе, ако живее на необитаем остров, той/тя искрено би отговорил: “Себе си.” Талантлив, изключително наблюдателен, свръхсетивен и бързо мислещ, любимецът ви ще печели симпатиите на околните (дори и на противниците си) с интелигентния си хумор и с умението елегантно да се присмива на себе си.” Това е пространният “разказ” на числата 29+2+9=4(40) за бъдещата реализация на очарователното ви човече, а вие обърнете специално внимание на сбора от рождените му данни, защото взискателното число 4 ще упражни пълната си власт върху чувствителното, артистично настроеното, срамежливото и колебливото ви дете. И колкото по-рано “настроите” собственото си излъчване на енергийните вълни на числото 11 (редукция на датата 29-и) и особено на числото 4, толкова по-елегантно ще се впишете в особения свят на любимеца си. Само така (уж между другото) ще успеете да го увлечете в играта по постоянство, упорито овладяване на малките детайли, по увереност в силите и търпеливо постигане на целите. Изкуство е да опазите и идеалиста, и практика – хем земен, хем неземен. Тайнствен ли?

ИМЕНА: Юлиян, Юлия, Юри, Катерина, Константин, Кремена, Кирил

30 август “След години любимецът ви (момче или момиче) ще бъде щастлив само когато върви по най-трудните пътища или се изкачва до най-високите върхове (независимо каква професия ще упражнява). С лекота ще печели слава, власт и пари, но и ще бъде изключително многостранен, за да се установява трайно някъде - твърде силно ще обича изпитанията и приключенията, за да се приспособява към сивото всекидневие, а и твърде предприемчив, за да възприема състоянието на покой като щастие.” Така описват бъдещето на обаятелното ви дете числата 30+2+9=5(41), а вие не мислете, че разказът им просто ви освобождава от всякаква сериозна намеса в изграждането на характера му. Напротив! Сигурно ще се хванете за главата, когато откриете, че наглед лесното ви дете (умно и изобретателно) не желае да се подчинява на домашните правила, отегчава се лесно от игри и занимания, търси непрекъснато нещо ново, а след него остават куп недовършени неща. Затрупате ли палавника с критиката и недоволството си, нещата ще се влошат още повече: той/тя ще става раздразнителен и непредвидим. Ще издържат ли нервите ви? Не превръщайте в драма съпротивата на умния си особняк – дете е все пак, а променете тактиката си и спечелете сърцето му като предани съучастници. Ще ви боготвори и ще се променя.

ИМЕНА: Ясен, Яна, Явор, Яница, Янаки, Янина, Янко, Ярослава, Яким

31 август “За този човек щастието ще идва с времето – той/тя ще знае точно кога да действа или да се отказва, кога да настоява или да замълчи. На него винаги ще може да се разчита като на незаменим партньор или помощник в сериозни и важни дела. Тих и властен реформатор, той просто ще успява.” Готови ли сте да докажете на енергийните покровители на удивителното си дете (31+2+9=6(42), че ненапразно са ви гласували доверие, като ви поверяват любимеца си? Жизнено, упорито, отговорно и грижовно, детето ще ви учудва с разнообразните си интереси (развивайте дарбите му за рисуване, музика, писане, но насърчавайте и влеченията му по математика или химия), но ще ви смущава с острите си реакции срещу критиката или неодобренията ви. С примера си на справедливи, любящи и тактични приятели учете особеното си дете на отстъпчивост, самокритичност и съобразяване с другите. Възхищава ли ви се, бъдете сигурни, че той/тя ще повтаря вашия модел на взаимоотношения, а и ще укрепва самочувствието си. Така заедно ще победите тайния му враг – песимизма, който ще отстъпи пред упорството на младия човек да вярва в себе си. Широтата на духа ви и благородната ви нагласа всъщност ще оформят моралните и духовните устои на любимеца ви.

ИМЕНА: Григор, Гена, Генади, Геновева, Георги, Галина, Гиньо, Гергана

Внимание! Звуковата стойност на септември е числото 8. 1 септември “Ако след време чуете коментари, че сякаш някаква сила е избрала любимеца ви (момче или момиче) да се роди точно в определен исторически момент, не се учудвайте. С голямото и милостивото си сърце той/тя ще стимулира развитието на другите хора, като им показва нови висоти чрез собствените си постижения. Да имате този човек за приятел, ще бъде равносилно на застраховка срещу неуспехите, а превърнете ли го в противник, мислете му.” Така строго и категорично звучи прогнозата на числата 1+8+9=9(18) за бъдещето на любимеца ви, а вие се замислете дали случайно е струпването на числото 9 в рождените му данни? Изострете сетивата си и наблюдавайте внимателно състоянието на детето си: често капризно, тихо, някак меланхолично, но и неочаквано упорито и непослушно (особено между 2- и 5-годишна възраст), а с израстването си – майсторски променящо поведението си: ту усмихнато, ту разплакано, че и подмазващо се... докато получи това, което иска. Досетихте ли се, че в дома ви расте блестящ артист, влюбен в Шекспировите роли – та чрез драматичния процес той/тя ще ни връща към собственото ни висше съзнание. Развивайте дарбите му и трайно укрепвайте възхитата му от вас. Тя ще извая бъдещия духовен водач. Ще се постараете, нали?

ИМЕНА: Андрей, Адриана, Атанас, Адела, Ангел, Анастасия, Асен 2 септември

“Този модерен Соломон ще бъде цар на разрешените спорове – винаги ще прави гениални компромиси и ще сключва мирни договори, които ще бъдат спасение за враждуващите. С ненадминатата си способност да отдава заслуженото на всеки човек той/тя ще се превръща в предпочитания дипломат и миротворец в голям мащаб. Малцина обаче ще се досещат, че под меката външна обвивка на този човек се крие стоманено ядро.” Така представят бъдещото развитие на нежното и плачливото ви (засега) бебе числата 2+8+9=1(19), а вие обърнете специално внимание на сбора от рождените му данни. Тъкмо числото 19 ще се превърне във вашето изпитание – да научите изящното си човече (нерешително, нежно, силно привързано към мама, обично, отстъпчиво, благородно и някак извън света) да бъде уверено, да не се страхува от предизвикателствата, да опитва отново след неуспех и над всичко да не робува на мнението на другите, и ще бъде трудно. Небрежни ли сте към това изискване, не се чудете защо младият човек гледа мрачно на себе си и непрекъснато се оплаква, че се чувства смазан от тежестта на миналите си грешки. Вярва ли ви и възхищава ли ви се, той/тя ще поиска да бъде като вас – силен, уверен и успяващ.
МЕНА: Божидар, Божана, Борислав, Богдана, Боян, Бистра, Богомил

Източник: "24 часа"