Лятото е все още тук и пазарите преливат от пресни зеленчуци, но това не ни пречи да понарушим лятната диета с малка вкусотиика - кексчета с кайма и кашкавал. Ето как може да си ги направим.

Необходими продукти:

350 грама кайма
1 глава лук
140 грама консервирана царевица
2 яйца
2 1/4 чаени чаши брашно (чаша с обем от 230 милилитра)
1 чаена лъжица изгасена сода

1 чаена чаша прясно мляко
1/2 чаена чаша олио
1 чаена чаша настърган кашкавал
1 чаена лъжица нарязан магданоз
сол и смлян черен пипер на вкус
олио за намазване на формите

Начин на приготвяне:

Включете фурната да загрява на 200 градуса, подмажете дъната на 12 формички за мъфини с олио.

В подходяща купа сложете каймата и към нея прибавете нарязаните на ситно лук и магданоз, царевицата, сол и смлян черен пипер на вкус. Омесете добре.

В отделен съд разбийте яйцата, налейте млякото, олиото и разбъркайте старателно. След това прибавете брашното, содата, щипка сол и замесете меко тесто.

С помощта на лъжица го разпределете във формичките, като то трябва да запълва 1/4 от обема им. Върху тестото сложете по малко от каймата, отново тесто и поръсете с настърган кашкавал.

Изпечете кексчетата в загрятата фурна в продължение на 20 минути. Трябва да станат златисти. Поднесете ги топли.