Ако искате да приготвите нещо уникално в кухнята, с което да изненадва всички, то ви предлагаме уникална рецепта за шишчета с тиквички. Невероятната вкусотия е направо..мозък. Пробвайте я:
Необходими продукти:

За месото:
500 гр. мляно месо /телешко/
1 малка глава лук
3-4 скилидки чесън
1 яйце
1 с.л. галета /по желание/
1/4 чаена лъжичка лют червен пипер
1 ч.л.  мащерка
1/2 ч.л. кимион
сол и черен пипер на вкус

За тиквичките:
3-4 средни тиквички
2 с.л. зехтин
сол

Освен това:
2 с.л. масло/олио
100 гр. настърган кашкавал / Гауда или моцарела

Начин на приготвяне: 

1. Подгответе месото. В купа сложете мляното месо. Настържете лука и чесъна, добавете яйцето, галетата, сол, черен пипер, лютия пипер, мащерката и кимиона. Объркайте всичко добре с ръце, докато се смесят съставките.

В добре загрят тиган запечете малко от месото и опитайте на вкус. Ако е необходимо, подправете. След това пъхнете месото в хладилника за половин час.

2. Измийте и подсушете тиквичките. Нарежете ги на кръгчета с еднаква дебелина и правилна форма. Сложете ги в купа и подправете със сол.

3. Подредете шишчетата: сложете за всяко три топки от месото /като малки кюфтенца/ и 4 кръгчета тиквичка, като ги редувате. Набодете ги на шиша, като леко оваляте, за да се оформят и слепят добре.

4. Нарежете парчета алуминиево фолио, след което ги намажете леко с олио. Сложете във всяко парче фолио едно шишче, затворете фолиото и след това ги изпечете в предварително загрята фурна на 180-200 градуса 30-40 мин.

5. След това отворете фолиото и поръсете с настърган кашкавал или гауда. Допечете за още 10 минути.

6. Поднесете ги със сос пожелание или с гарнитура от варени зеленчуци или картофено пюре.
 

Източник: zajenata.bg