Петрички рецидивист вдигна на крак полиция и прокуратура преди дни, когато нахълтал бесен в зона забранена за граждани, дръпнал служителката там, държал я в ръцете си и искал пари, защото бил озверял от глад. След случая той е задържан от пристигналите спешно на място полицейски служители. 
Известният в Петрич рецидивист Славей Христов, с прякора Жлягата, е на 57 години. 30 години от живота му са минали по затворите - осъждан е за кражби, измами и блудствени действия с малолетни. Близо 10 дни преди инцидента Христов се прибрал в града от затвора, но без никакви пари. Решил да потърси еднократна финансова помощ от социално подпомагане-Петрич. От там обаче го препратили към кмета на общината, пише struma.com. 

В рамките на няколко дни известният рецидивист посещавал сградата на община Петрич с надеждата да се срещне с кмета Д. Бръчков, но така и не успял. На 23 август около 15 часа прегладнял, ядосан и изнервен Славей Христов влязъл в сградата на Районен Съд-Петрич като поискал среща с прокурор. Влязъл в служба "Деловодство" и поискал от служителите да му осигурят такава среща, на която да се оплаче от кмета на Община Петрич.

Служителите се опитали по възможно най- тактичния начин да обяснят на Христов, че няма как да го направят. Ядосаният Христов започнал да се съблича, за да покаже на служителите, че не бил ял от няколко дни. Поискал им пари, но не му дали. При което влязъл в забравена за граждани зона на съда в Петрич, започнал да дърпа служителка и да я заплашва с физическа саморазправа, държейки я с минути в ръцете си. В този момент обаче служителка та Величка Попова успяла да натисне паник бутона.

Съдебната охрана веднага пристигнала, в последствие били повикани и полицейски служители, които задържали опасния рецидивист. Христов е бил задържан за 24 часа и актът му е внесен в съда за разглеждане.