Репортери на bTV се оказали в епицентъра на последния трус в Италия. Журналистката на медията Десислава Ризова и оператора Борис Пинтев разказаха за ужаса, който са видели, а и който са видели в Италия след разрушителното земетресение, ударило страната.
Последното земетресение, което стана сутринта около 7 часа българско време, колата ни направо подскочи, разказа Ризова, а операторът допълни, че свързва страната с красиви гледки и положителни емоции, а сега всичко е разрушение.

„Хората бяха съпричастни един към друг, много си помагаха. Има ужасно много доброволци, които търсят хора с кучета. Има вълна от съпричастност”, разказа още репортерката на медията.

По думите ѝ в началото всичко е било хаотично. Всеки ходеше, където си иска. Сега с извънредното положение се нормализираха нещата.

Припомняме, че земетресение с магнитуд 6,2 от разтресе страната в сряда (24 август). По последни данни, жертви на  земетресението в Италия са станали 267 души. Близо 400 пък достигна броя на ранените. Спасители продължават работата си в градовете Аматриче, Акумоли, Пескара дел Тронто и Аркуата дел Тронто. В страната е обявен национален траур. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ЗА ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ СИЛНОТО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ В ИТАЛИЯ!