56-годишният Димитър, който беше наръган с нож в ранните часове на изминалата нощ, се е влачил в локви кръв от пешеходната пътека пред Трета поликлиника до автобусната спирка, където е изчакал на пейка пристигането на линейката. Кървавата диря в продължение на около 200-300 метра, днес шокира бургазлии в този район на ж.к. "Лазур", който е изключително оживен, тъй като там има много здравни заведения, а и води към плажа.
Майки закриваха очите на децата си, за да не виждат кръвта по земята.



Тук е станала атаката върху Димитър Димитър беше намушкан в левия крак и гърба от неизвестен мъж, който полицията издирва. Служители на реда днес са търсили камери, които евентуално да са запечатали престъплението. В близост се намира павилион на „Лафка“, но камерите на търговския обект са насочени в друга посока.



Както БЛИЦ съобщи, пострадалият е скитник, който често обикаля района, съобщава burgasinfo.com.



Местни жители разказаха, че в градинката зад спирката срещу Трета поликлиника има постоянен контингент от 3-4-ма клошари. „Те не са агресивни, не просят и с нищо не застрашават живущите и работещите в квартала. Недоумяваме на кого е нужно да напада човек, който не притежава нищо, освен живота си. Очевидно версията за грабеж е изключена и става дума за агресия.



Не сме били досега свидетели на скандали между бездомници в района, кротки са, едва ли извършител ще е някой от постоянните тук“, казаха хората. Клошарите нощували в навес под стълби зад кварталния пенсионерски клуб. Често използвали за спалня и беседката на новоизградената детска площадка наблизо, което стряска майките, тъй като се притесняват от зарази.