Джуди Халваджиян е продуцент на култовото предаване "Господари на ефира" и известна и уважавана обществена личност. Той винаги казва това, което мисли и не пести критиките си към никого в държавата. БЛИЦ потърси г-н Халваджиян за компетентен коментар относно всички актуални проблеми в страната, трагичната кончина на Димитър Цонев и конкуренцията му със Слави Трифонов.
- Г-н Халваджиян, на 6-ти ноември ще се проведат президентски избори. Очакват се обичайните компромати. Подготвено ли е Вашето шоу с интересни разкрития за войната между политиците?
- За разлика от отношенията между политиците, в нашето шоу няма компромати. Ние реагираме според ситуацията в държавата. Предполагам, че както на всички избори и на тези ще има компромати и ние ще преценим как да процедираме. Разбира се, това ще стане според нашия манталитет и философията на предаването.

- Преди време заявихте пред БЛИЦ, че не искате да се занимавате с политика. Но все пак какъв, според Вас, какъв трябва да бъде новият президент?
- Новият президент със сигурност трябва да бъде човек със силен характер. Човек, който да работи за доброто на държавата, въпреки малкото правомощия, които има. Държавният глава трябва да може да обедини цялата нация и да успява да балансира всички политически интриги. 

- Има ли такъв човек в сегашните големи партии?
- В лявото пространство сега беше моментът всички да се обединят, за да застанат зад една фигура, ако искат въобще да имат шанс на предстоящите избори. Дълги години политиците от лявото пространство сами правят така, че хората да не гласуват за тях. България има нужда от политически баланс. Виждам, че и в дясно не могат изцяло да се обединят. Всички си правят някакви кандидатури.

За мен не е честно спрямо избирателите ГЕРБ още да не са обявили своя кандидат за президент.

- Постоянно се спекулира, че Бойко Борисов може да се кандидатира за държавен глава, а той отрече по категоричен начин. Вие как гледате на спекулациите?
- Никога не съм вярвал, че Борисов ще се кандидатира за президент. Убеден съм, че той ще намери фигура, която достойно да се справи на президентските избори. В момента няма никаква политическа алтернатива на ГЕРБ. А една държава, в която няма сериозна опозиция на водещата партия, не е държава.

- Във Вашето шоу все по-голяма популярност набира рубриката "Спортен свят". Много българи си задават въпроса: Много или малко са 3 медала на Олимпиадата в Рио де Жанейро?
- Разбира се, че са малко. За съжаление каквато ни е държавата, такъв ни е и спортът. Няма как да искаме успехи в спорта, тъй като в последните 20 години никой не инвестира за развитие на бази, школи, таланти и т.н. Ако нещата се променят, съм убеден, че на следващата Олимпиада ще имаме повече медали.

- Преди дни официално стана ясно, че Слави Трифонов ще продължи да работи в bTV. Страх ли Ви е от неговата конкуренция?
- Напротив, аз съм много щастлив, че Слави остава в bTV. Това е така, защото в 220 предавания на година ние сме конкуренти, а от тези 220, ние го бием в 200 по гледаемост. Така че съм много щастлив, че тази конкуренция на Слави Трифонов остава.

- Наскоро ни напусна големият журналист Димитър Цонев. Вие познавахте ли го, какво може да кажете за него?
- Изказвам съболезнования на цялото му семейство. Аз го познавах лично. Той беше един много свестен човек, невероятен професионалист. Много ми е тежко и на мен. Стискам палци семейството му да се възстанови бързо. Жалко, че загубихме един такъв истински човек. 

Едно интервю на Явор БЕЛЧЕВ