Motorola косвено обвини Samsung в кражба на функция, която тя предлага в своите смартфони. Компанията използва Twitter, за да изрази своето недоволство от възможностите на новия Samsung Galaxy Note 7.

"В коя галактика е нормално да крадеш готините функции от телефоните на конкурента?", попита Motorola в Twitter. След това тя добавя дълъг хаштаг, в който казва, че именно тя е създател на "оригиналния винаги включен дисплей".

Galaxy Note 7, който Samsung представи в началото на месеца, също има подобна функция, при която част от дисплея може да остава включен постоянно. Тя обаче работи по малко по-различен начин, като дава достъп до информацията едва след отключване на телефона.

Motorola смята, че тя е неин създател, но това бързо беше оспорено от други потребители на Twitter, обобщава онлайн изданието CNET.

Един от тях отбеляза, че телефоните с Windows имат такава функция, наречена Glance, от около четири години. Както може да се очаква, бързо стана голям спор между феновете на различните марки. Както винаги, краен победител няма. Замесените компании са отказали да коментират темата. В бранша редовно се "вдъхновяват" от разработките на другите и според повечето компании това е напълно нормално и дори задължителна част от прогреса и надграждането на технологиите с подобрения. Не всички обаче мислят така и това често поражда подобни спорове, които понякога стигат и до съда. За сега Motorola не е дала индикации, че има подобни намерения заради този конкретен казус.