Sony вече работят над премиерата на новите представители на серията Xperia X, чиято премиера ни очаква много скоро. В момента тази гама включва четири модела, но в следващите седмици към тях ще се присъедини и Xperia X Compact. Както името подсказва това ще е модел, който ще представлява по-малка версия на флагмана от серията, а именно X Performance, предаде PhoneArena. По този начин новото устройство ще се превърне в четвъртият модел с името "Compact" на компанията след Z1 Compact, Z3 Compact и Z5 Compact, пише digital.bg.

Предходните два модела от серията имаха 4.6-инчови дисплеи с HD резолюция, дълъг живот на батерията, мощни процесори и добри камери. Имаме всички основание да смятаме, че тази тенденция ще се запази и с предстоящия Xperia X Compact. Някои от анализаторите смятат, че смартфона вече ще използва Snapdragon 820, с който работят повечето от смартфоните от висок клас на водещите производители. Вероятно Sony Xperia X Compact ще има иновативна камера, тъй като възможностите за фотография винаги са били отличителна черта на тази серия. 

Според непотвърдена информация това може да е първото устройство на компанията, което поддържа оптична стабилизация на изображенията. Успоредно с това от Sony ще представят и още един нов смартфон, който ще се казва Xperia XZ. Предстои да видим дали тези устройства няма да дебютират на изложението IFA 2016, което стартира на 2 септември в Берлин. По всичко личи, че компанията има сериозни планове за еволюцията на бранда Xperia X.