За разлика от другите политически формации, патриотичните такива нямат похлупаци. Ние водихме разговори с "Атака" и стигнахме до извода, че голямата цел е по-важна от малките спънки. Това заяви в ефира на БНТ лидерът на ВМРО и съпредседател на „Патриотичния фронт” Красимир Каракачанов.
"Това, което ни обединява, са проблемите, седящи пред България – заплахите, идващи отвън, битовата престъпност, циганизацията. Все пак и в НС пише „Съединението прави силата”. Факт е, че през годините и "Атака", и НФСБ, и ВМРО бяха политически формации, чиито послания в 90% от случаите бяха едни и същи", допълни той. 

Лидерът на ВМРО бе категоричен, че в патриотичното пространство няма проблеми. "Направете едно сравнение и вижте какво става в ляво – днес се събират, утре се разделят. Вижте и в дясно към Реформаторския блок например...", допълни той.

Каракачанов заяви убеждението си, че няма кой да помогне на България освен самата тя. "Нито Брюксел, нито Вашингтон, нито Москва мислят за нас. Ако не си решим проблемите, няма кой да ни ги реши. Нека си спретнем ръкавите и сами да си впрегнем каручката. Българската нация е най-бързо умиращата нация с най-ниска раждаемост и най-висока смъртност. Ние имаме най-слабата армия в НАТО и Европа и най-голямата миграция", заяви той.