Според британската сексоложка Трейси Кокс има седем основни мита, свързани със секса, на които ако робувате, ще сте нещастни в любовния си живот. Тя твърди, че въпросните митове са доста смущаващи, именно защото са широко разпространени. Въпросните седем "факта" за секса нямат абсолютно никаква достоверност в действителност.
А ето и кои са те:

1. Хубавият секс е спонтанен
Спонтанният секс е хубаво преживяване, но планираният може да бъде още по-вълнуващ. Според Трейси Кокс е важно да се прави секс с правилния човек, без значение дали е спонтанно или не. В дългосрочните взаимоотношения много често сексът между двамата партньори няма как да е спонтанен, защото похотта отдавна е отстъпила място на любовта. Но именно затова този секс е по-хубав и пълноценен, защото партньорите знаят как да се докосват, знаят сексуалните си предпочитания, ерогенните си зони и т.н.

2. Сексът трябва да бъде страхотен всеки път
Някои хора са перфекционисти и очакват сексът, който правят с половинката си, винаги да е съвършен. Реалността обаче е следната - не всеки път можете да организирате перфектната обстановка и да направите супер изпълнение. По-здравословният модел за секс изглежда по този начин: На всеки десет сексуални акта, четири са ОК, четири са под очакванията ви, един е фантастичен и един е супер скучен или дори катастрофален.

3. Сексът е много по-хубав, когато двойката е млада
Сексът става по-хубав с възрастта и това е безспорен факт, според редица проучвания. Сексуалният пик на дамите е в средата на 30-те, но сексуалната увереност може да дойде и след 50-те. Според изследване от 2015-та около 54 процента от мъжете и 31 процента от жените правят секс и след като навършат 70 години. Така че сексът не е само за младите.
Още по темата

4. Хората спират да гледат порно, след като си хванат сериозен партньор
Трейси добавя, че противно на общоприетото схващане, че човек трябва да спре да гледа порно, след като може да прави секс с партньора си, това не се случва много често. Почти всеки човек мастурбира соло от време на време (с порно или без), но това не означава, че той не е удовлетворен от любовния си живот с половинката или че няма влечение към нея.

5. Мъжете мислят за секс през цялото време
Женското либидо наистина се колебае от време на време, отчасти заради хормоналните промени, свързани с менструацията. Но и мъжете си имат периоди, в които не им се прави толкова много секс поради някакви външни причини - безсъние и умора, влошено здравословно състояние, високи нива на стрес, ниско самочувствие, прием на медикаменти и т.н. Тоест, мъжете не винаги са готови за секс.

6. Сексът е власт и доминация
Вярно е, че сексът дава контрол, но и ни позволява да бъдем уязвими. Ние всички сме чувствителни на тема секс. Никой не иска да бъде обявен за лош любовник и/или за извратен. Всеки човек трябва да намери кураж да бъде напълно честен и отворен за това, което наистина иска да прави в сексуален план с партньора си. Сексът не е състезание, нито конкурс, не е нещо, с което можете да шантажирате половинката, а е въпрос на пълно себеотдаване. Само тогава сексуалният живот в двойката процъфтява.

7. Нещо не е наред с вас, ако не можете да стигнете до оргазъм по време на полов акт
Женският оргазъм е по-труден за достигане от мъжкия и именно за това много дами не винаги стигат до такъв само от проникване. Жените имат нужда и от друг вид стимулация по време на полов акт, за да достигнат върха. Ако не я получават, те може и да не са в състояние да достигнат до оргазъм, а това е разочароващо. Проблемът обаче, не е в тях и те, както и партньорите им, трябва да приемат, че нещата са малко по-сложни и че трябва да се положат повече усилия и от двете страни. 

Източник: тя.бг