Нагли гробари ограбиха гроба на висаджийския бос Георги Илиев-Главния в Централните софийски гробища вчера. Мургавите работници от траурния парк задигнаха бутилка с уиски и баничка, оставени от опечалени близки на помена за единайстата година от смъртта на бившия мутренски бос на 25 август 2005 г., пише в. "България днес".
Главния бе гръмнат в сърцето от снайперист в "Буда бар" в собствения му увеселителен комплекс "Мултиплейс" на Слънчев бряг. Поклонението за годишнината от екзекуцията на Илиев минава в тесен кръг от най-близките хора на висаджийския бос. За разлика от друга година, този път Централните гробища не са завардени от полиция. 

Няма ги многобройните черни лимузини и дебеловрати мутри с черни очила. На този помен присъстващите са далеч по-малко от предишни години. 
 
Те се събират край паметната плоча в 10 ч. сутринта. Свещеник прочита молитва за покой на душата на мъртвия. След това по традиция опечалените палят свещичка в негова памет. Поставят огромни букети от свежи цветя върху черната гранитна плоча. Преливат гроба с вода, вино и любимото марково уиски на Главния. Пийват по глътка за Бог да прости и си тръгват. 
 
Отрупаната със скъпи алкохолни питиета плоча на мафиота бързо привлича погледите на двама гробари, които се придвижват с велосипеди из Централния софийски траурен парк. На багажниците си носят лопати. Двамата спират до падналата им сякаш от небето софра на аванта. Отпиват големи глътки от бутилките с алкохол, без да се притесняват, че наоколо минават случайни хора.
 
 
Те обаче решават да си вземат и за после. Прибират бутилките с уиски и мезето към него. В случая това се оказва баничка, оставена на гроба на висаджийския бос от близките му, които знаели, че той обожава тестената закуска. Работниците слагат плячката си в найлонова торба, метват се на велосипедите и отпрашват по алеята. Мургавите мъжаги едва ли подозират на кого са осквернили гроба.
 

 
Както е известно, Илиев беше кремиран и прахът му беше разделен на три части. Едната остана във вдовицата му Мая и тя я погреба в София. Другата бе дадена на майка му Венка и сестра му Мариана, а урната бе поставена до гроба на брат му Васил в Кюстендил. Третата част бе разпръсната над морето в близост до любимия на висаджийския бос Слънчев бряг.

Според слухове в ъндърграунда до необичайната ситуация се стигнало след скандал между вдовицата и майката на Главния. Двете жени не се понасяли и не искали да се засичат дори на гроба на Георги. Заради това разделили праха му и го положили на различни места.
 

Друга версия гласи, че предпочели този вариант, за да е по-удобно за възрастната Венка, която живее в Кюстендил, да ходи и да пали свещичка на двамата си убити синове едновременно. Братът на Георги - основателят на силовата групировка ВИС Васил Илиев, бе разстрелян в София на 25 април 1995 г. Висаджии-ветерани са по-склонни да приемат втората версия, че половината от останките на боса им Георги са положени в родния му Кюстендил именно заради майка му.

Забравиха го в Кюстендил 

Никой от аверите на Главния не се отби да почете паметта му на кюстендилското гробище вчера. Там бе само охраната, която пази последния дом на двамата братя още от погребението на по-големия брат Васил.

Некролог, който да напомня за годишнината от смъртта на Георги Илиев, не бе поставен нито на гробището, нито на блока, в който живее неговата майка. Жалейка нямаше и на спортния клуб в Кюстендил, който носи името на двамата застреляни бивши борци, чиято кариера на тепиха започва от родния им град.