Повечето хора, които се събуждат в 4 ч. сутринта, го правят защото се налага – фермери, стюардеси, брокери и пощенски служители. Други стават преди зазоряване, защото искат, пише The Wall Street Journal, цитиран от profit.bg.
33-годишният Ръс Пери от Скотсдейл, щата Аризона, основател на компанията за графичен дизайн Design Pickle, казва, че часовете от 4 до 6 сутринта са „най-добре планираната и най-организирана част от деня му“.

След като двамата със съпругата му създали семейство, всяко от децата им изисквало ранно събуждане за справяне с ежедневния хаос.

Третата им дъщеря се появила на бял свят през 2015 г. и той преместил алармата на часовника си за 4 ч. сутринта. Първо се моли.

„Аз съм християнин и благодаря на бога за банални неща“, споделя той. След това се заема с отговаряне на имейли, финанси и посещава спортната зала. Когато се връща у дома в 6.30 сутринта и си прави кафе, една от дъщерите му е станала. „Това е краят на самотата ми“, разказва Ръс.

Той обаче признава, че се чувства изтощен към 22 ч. и е в леглото с маска за очи и тапи за уши, докато съпругата му Мика е нощна птица. Ръс обаче не смята, че жертва нещо. „Може би щях просто да гледам телевизия или да върша нискомозъчна дейност на компютъра си“, споделя той.

Ръководителите на компании винаги са изтъквали ползите от ранния старт на деня. Изпълнителният директор на Apple Тим Кук, за когото е известно, че е сред първите пристигнали в офиса и последният, който го напуска, става в 3.45 ч.