Пожар изпепели покрива и част от втория етаж на ремонтираната с над 20 хил. лв. къща на семейството на Величка Атанасова в Бобов дол. Полицията разследва умишлен палеж. Огънят лумнал от селскостопанска постройка, намираща се зад къщата. Семейството извършило основен ремонт на къщата, за да се пренесе да живеят в нея. От известно време те живеели в друга къща в Бобов дол, предаде Струма.
Съсед на пострадалото семейство заяви: „Около 4 часа сутринта синът ми звънна и каза, че съседската къща гори, къщите ни са една до друга. Веднага започнах да гася огъня, обадихме се на тел.112 и на съседите.

Пристигна пожарен автомобил, но само с двама души - шофьора и един огнеборец. Гасихме заедно. После дойде още един пожарен автомобил. Стопанската постройка изгоря, изгоряха и покривът и вторият етаж на къщата. Успяхме да спасим от запалване моята къща и на съседите от другата страна. Гасенето продължи няколко часа. Изпаднах в ужас при мисълта, че и моят дом ще изгори”, разказа съседът на семейство Атанасови.


Вчера до 13.00 ч. огнеборци и криминалисти не разрешаваха  на никого да влиза в къщата, докато не се извършат следствени действия. Величка Атанасова и снаха й чакаха пред изгорелия си дом, за да установят дали е останало нещо от мебелировката.

„Заедно със сина ми и снахата живеем в друга къща в Бобов дол. Това е родната къща на съпруга ми, където се родиха и децата ми. Вложихме около 20 000 лв. за основен ремонт и мислехме със съпруга ми през септември да се пренесем в къщата и да оставим младите да живеят самостоятелно в другата къща. Ремонтът приключи само преди 2 дни. Сложихме алуминиева дограма, направихме ново обзавеждане, боядисване. Мъчно ми е за къщата, не само за вложените средства, но и защото родих децата си и ги отгледах в този дом, но ние да сме живи и здрави, къщата ще я ремонтираме наново, когато съберем пари”, заяви Величка Атанасова. Тя работи в пералнята на мините в Бобов дол. Съпругът й е бивш миньор, пенсионер.