Двама шофьори бяха осъдени условно, след като благоевградските полицаи ги заловиха да карат пияни един и същи автомобил в разстояние на 3 минути. Куриозната ситуация станала на 16-ти август, когато около 00.15 ч. дежурната патрулка спряла на ул. „Славянска“ в района на студентските общежития лек автомобил „Пежо“, предаде Струма.
Зад волана била 27-годишната Десислава Алексиева, която работи като сервитьорка и се прибирила от работа. Полицаите я тествали за алкохол и след като дрегерът отчел 1, 42 промила, започнали да й пишат акт.

Докато се разправяли, пристигнал и собственикът на колата - 43-годишният бизнесмен Венцислав Ангелаков, който живеел в отсрещната кооперация. Той обяснил на полицаите, че колата е негова, и я подкарал, за да я премести от улицата. Служителите на реда веднага накарали и него да духа на дрегера, който показал 2, 38 промила.

На собственика на автомобила също бил съставен акт, като часът на нарушението бил 00.18. Шофьорските книжки и на двамата били отнети и спрямо тях са образувани бързи производства.


Те са с висше образование, неосъждани и след адвокатска консултация предпочетоха да приключат случая със споразумение с прокуратурата. Венцислав Ангелаков се съгласи на 9-месечна условна присъда с 3-годишен изпитателен срок и глоба от 150 лв., както и да бъде лишен от шофьорска книжка за 9 месеца.

Десислава Алексиева ще изтърпи 4-месечно условно наказание с 3 години изпитателен срок и ще бъде без книжка 6 месеца. Споразуменията бяха одобрени вчера в присъствието на адвокат от дежурния съдия Кристина Панкова.