Съюзът на демократичните сили започва електронно допитване до членовете и структурите на партията, кой е най-подходящият кандидат за президент на РБ. Номинирани са Велислав Минеков, Гроздан Караджов, ген. Съби Събев и Трайчо Трайков. Допитването ще бъде достъпно на сайта на партията до 19.00ч. на 29.08.2016 г., включително.
Идеята за електронен вот за избор на кандидата за президент на РБ беше лансирана още преди месец от синия лидер Божидар Лукарски, но тъй като другите партии не възприеха тази идея, СДС ще направи електронното допитване чрез партийния си сайт, за да може да се ориентира за нагласите и предпочитанията на привържениците на Реформаторския блок, във връзка с кандидат-президентската двойка на коалицията.

С участието си в това електронно допитване, Вие ще имате възможност да гласувате и подредите според предпочитанията си номинираните кандидати за президент на Реформаторския блок.
За да дадете своя глас, трябва да влезете в официалния сайт на ПП Съюз на демократичните сили www.sds.bg.

В горната лента се намира бутон ДОПИТВАНЕ (в жълт цвят). След като натиснете върху него, ще се появи регистрационна форма за участие в анкетата. Задължително попълнете всички полета и натиснете бутона ИЗПРАТИ. Ще получите автоматично потвърждение за успешна регистрация и линк, който ще Ви отведе до анкетата с номинираните имена, изписани по азбучен ред, където ще може да ги подредите, според Вашите предпочитания.