Всяка уважаваща себе си домакиня знае как се приготвя мусака, затова днес ви предлагаме нов начин да пресъздадете класическия вкус на толкова обичаното ястие.

Необходими продукти:

1 кг. тиквички
500 гр. кайма
1 глава лук
2 домата
½ връзка магданоз
2 с. л. брашно
½ ч. л. черен пипер
½ ч. ч. олио

Нарежете обелените тиквички, магданоза и лука.

Вземете 2 средно големи домата и ги настържете.

Загрейте малко олио в тиган и задушете тиквичките.

След около 5 минути на огъня ги поръсете с брашно и сол.

Когато се задушат, ги оставете в тавата за печене и преминете към подготовката на каймата.

Във видеото от канала „Да сготвим с Милена“ вижте как точно да го направите.

Добавете и нея в тавата и печете за 25-30 минути на 200 градуса.