Все някога има първи път. Заснехме как пренасят дървета, които са били на пътя на трети лъч на метрото и ги презасаждат в парка Заимов. Най-после европейската грижа към дърветата стъпи на наша територия.
Едното дърво бе вече посадено, когато машината пренесе нови две дръвчета и започнаха със същата машина да копаят дупките за другите дръвчета  в парка Заимов. Просто и цивилизовано! 

В същото време  в квартал „Младост 1” само от есента досега успяха да отрежат и превърнат на трици, осем  дървета по на трийсет години от южната страна на парка до читалище Младост, където порастнаха три жилищни сгради, а преди двайсетина дни и още 15 дървета бяха изсечени от северната страна до парка, до магазин „Рекорд” където също ще започне строеж. Щели за едно дърво да посадят по три. Да очакваме 45 дървета откъм северната страна и още 24 от южната страна на парк Младост до Читалище „Младост”.

Ама друг път, както гласи известната реплика.

Как пък никой от инвеститорите в Младост не се сети, че на метри от съсечените дървета има достатъчно площ в парка Младост за презасаждане на  погиналите дървета?!

Зорница Пенкова\БЛИЦ