Съюзът на икономистите и Федерацията на научно техническите съюзи пристанаха на печалния банкер Цветан Василев. Те организират кръгла маса срещу БНБ на тема: „Банки и клиенти: реални и премълчани резултати от стрес-тестовете в България“. На нея ще се изявяват Румен Гълъбинов, финансов експерт, Веска Волева, адвокат и проф. Кръстьо Петков.
Тримата отдавна се изявяват като говорители на банкера. Проф. Кръстьо Петков е председател на Сдружение ГЛАС. Бившият синдикалист ще прави анализи за банките в България при положение, че неговият повелител докара до фалит и източване на КТБ, коментират финансисти.

Кой е Кръстьо Петков? Той създава партията „Обединен блок на труда” (ОБТ), регистрирана през май 1997 г. Професорът от 1990 до 1997 г. е председател на КНСБ. Бил е агент на Разузнавателното управление на Генералния щаб на МНО с псевдоним „Еленков”. Също се подвизава като депутат от Коалиция за България, начело с БСП в 39-тото Народно събрание.

Проф. Петков и още измислени фигури преди година предложиха Любомир Христов за управител на БНБ, който също се свързва с банкера Цветан Василев. В групата на Кръстьо Петков и Цветан Василев се включиха Георги Атанасов от Български финансов форум, Рачо Петров от Сдружение ГЛАС, Васил Кендов от Асоциация на потребителите на банкови и финансови услуги, Богомил Николов от Асоциация Активни потребители, Проф. Кръстьо Петков, СИБ, Росица Денева, ИДФК, Доцент Минчо Христов, СУ „Св. Климент Охридски“, Румен Гълъбинов, Форум Ikonomika.mobi, Адв. Валентина Иванова, БФФ, адв. Веска Волева, Десислав Данов, БФФ, Владимир Барбутев, Нели Сало, Недялка Петрова.