Проверихме напредъка, който има по този проект – Втората фаза по изграждането на Западната дъга, който започнахме в края на миналата година по втората ОП. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова по време на проверката на изграждането на втория участъка на Западната дъга.
„Удовлетворени сме от това, че изпълнителят успя за по-малко от 9 месеца да изпълни толкова сложен проект без да спираме движението”, уточни министър Павлова, цитирана от "Фокус".

По думите й изпълнителят е трябвало да работи при абсолютен трафик и когато е бил готов даден участък, движението се е прехвърляло по новите платна. 

„Това, което виждаме е 99% физическо изпълнение. Има готовност за окончателно пускане в експлоатация на 14 септември”, заяви регионалният министър и добави, че „Добрата новина е, че току-що изпълнителите ни увериха, че до края на деня движението ще се пусне по моста над бул. „Ломско шосе” . Още от днес ще облекчим трафика и Западната дъга. Така ще се осъществява по-лесно и движението по Северната скоростна тангента.