„Енергията, която всички ние като пловдивчани влагаме в темата за тютюневите складове, както и формата Европейска столица на култура 2019, ще доведе до там, че до няколко години ние ще се разхождаме в обновения Тютюнев град. Убеден съм в това!”, заяви кметът Иван Тотев, цитиран от TrafficNews.

Той допълни, че проекти в Община Пловдив за строителство или други подобрения на сградите не са постъпвали.  Единствената документация, която градските власти са издали е виза скица за проектиране, но оттам не е постъпил никакъв проект от собствениците, нито искане за ремонти или друг вид дейности

Искането за демонтаж на определени елементи е било през Министерството на културата, от където собствениците получили аргументиран отказа.

Кметът отвърна и остро на някои от софийските медии, които от няколко дни нападат остро него и градската администрация заради скандала с тютюневите складове.

„Някои софийски „приятели” явно още много ги боли, че Пловдив стана Европейска столица на културата”, заяви Тотев. Той каза още, че Пловдив е градът, който влага най-много в опазване на културно-историческото си наследство и това може да се види по отделяните средства.