"Пия си хапчетата, но чувам гласове! Искам да се прибера в дома си, за да се лекувам". Това каза пред състав на Бургаския окръжен съд бруталният рецидивист Горан Горанов, пише flagman.bg. 
Не е ясно дали наистина има проблем, или лъже, за да излезе на свобода. Предстои становище на експерти. Горан е прегледан от психиатри, но те не са готови с експертизата.

Защитата, в лицето на адвокат Веселина Василева, настоя Горан да бъде освободен под парична гаранция. Според нея той нямал да живее дълго зад решетките, обстановката не му понасяла. 

Прокурор Андрей Червеняков изтъкна, че Горан е опасен и трябва да остане зад решетките и досегашното му поведеение нееднозначно е показвало, че той не се променя. 

Ексгардът Горан Горанов ще излезе на свобода от 1 септември, когато изтича присъдата му. Това реши Бургаският окръжен съд, който гледа извънредна мярка за неотклонение на рецидивиста,  подлудил Бургас. Съдия Събчо Събев бе крайно снизходителен. Изненадващо той реши да се съобрази с предишното решение и потвърди паричната гаранция на Горанов. 

Така психичноболният рецидивист ще излезе на свобода до дни..