Иво Прокопиев заедно с жена си Галя и двете си по-малки деца, които шляпат по джапанки и еспадрили из улиците на Стария Созопол, бяха нащракани от папараци на "Уикенд". Докато се шляят безцелно, съпругата на скандалния бизнесмен Галя не спира да дърдори по телефона. Синът им също е прикован до джиесема си. Хлапакът съсредоточено лови покемони из созополските сокаци. Единствено 7-годишната Магда вее ръце на воля и крачи най-отпред.
Отегчен от безкрайния разговор на жена си, Прокопиев й мята няколко люти погледа, но без резултат - Галя изостава няколко стъпки назад и продължава безкрайния си разговор. Физиономията й е изопната докрай, сякаш не е във ваканция, а решава проблемите на света. Убеден, че жена му няма скоро да млъкне, той рее поглед в уличните сергии. Издул шкембе под тениска, Прокопиев едва не се спъва в празни кашони от банани, струпани на тротоара.

В горещия ден той е нахлупил бяла панамска шапка досущ като важен мафиотски бос и се крие зад тъмни очила, отбелязва седмичникът. За разлика от него Галя е със сивичка рокля, която прилича на монашеска власеница, привързана с шнур. Раменете на госпожата са зиморничаво заметнати с пуловер въпреки адската жега.

Фамилията на Прокопиев от години е свързана със Созопол. Приватизаторът на ''Каолин'' още през 2000г. предвидливо купува земя в красивата местност Буджака, там, където някога минаваше черния път за Дюни. Тази зона е обявена за защитена още в далечната 1970 г., за да се съхранят изключително красивите фиорди и скални образувания в ''Райския залив". За местните е повече от ясно, че никой няма да им даде да сковат и по една барака по тези места. Затова предпочитат да продадат наследствените  си лозя.

Забраната да се строи в защитена зона обаче не важи за видния производител на зелена енергия. Той купува близо  4 декара в Буджака. Теренът се състои от  два парцела и цената, която Прокопиев плаща, е направо жалка - по 2 и по 4 лева за квадрат. Две години по-късно до него се настаняват семейните му приятели и партньори в бизнеса - Филип Харманджиев и журналистът Йово Николов. Дебели огради скриват палатите им от чужд поглед. Достъпът до морето е отрязан и въпреки че това е в разрез със закона, няма кой да иска сметка от новоизлюпените строители на капитализма.

Морските владения на скандалния бизнесмен Прокопиев обаче не свършват с "Райския залив". Бащата на 4 деца купува и огромен имот в хипарската Варвара. Освен това фамилията има хасиенда и в Халкидики, близо до имението на семейния приятел Плевнелиев. Прокопиеви разполагат с къщи и в Априлци, и в разложкото село Баня. Тези имоти също са купени евтино, като ливади, а след това са вкарани в регулация. Днес цената им се изчислява в милиони левове.