Щерката на Димитър Желязков - Митьо Очите няма да бъде обвинена за далавери в таксиметровата й фирма. Младата Станислава била чиста като момина сълза, кълнят се ченгетата, които не успели да изровят доказателства, че бакшишите й се ползват за наркотрафик и пране на пари, както се смяташе първоначално. Проверяващите открили само обичайните дребни нарушения, пише столичен ежедневник.
От врагове на Очите криминалистите получили информация, че чрез коли на таксиметровата компания, управлявана от Станислава Желязкова и гаджето й Велислав Попов, се пренасят наркотици, развеждат се проститутки и се препират пари от дрога. Малко по-късно щерката на боса и любовникът й са привикани в районното в Бургас. В медиите пък плъзна инфо, че Станислава е арестувана. Оказа се, че двойката е викана само за разпит, след което любовниците си тръгнали по живо, по здраво. Пред разследващите Съни, както я наричан приятелите й, се държала доста надменно и уверено, както подобава на дъщеря на Митьо Очите, цъкат с език ченгетата. Именно при разпита Станислава рипнала, че данните за пране на пари от дрога са „снесени" на разследващите от врагове на баща й.

Официално се знаеше, че майката на Митьо Очите Станка стои зад една от таксиметровите му фирми в Бургас. Въпреки годините си тя се справяла отлично с бизнеса. След задънената улица с „жълтата компания" на Станислава полицаите са започнали да разследват още 12-13 фирми за таксита, за които се смята, че може да имат връзка с тежко ранения при стрелба Митьо Очите.

Дори да е така, доказателства за топла връзка с боса могат да се намерят изключително трудно, тъй като по отработена схема собствеността е разпределена между подставени лица. Понеже Несебър е със статута на архитектурен паметник, в града старина могат да работят до 3 таксиметрови коли от една фирма. Веднага след изтеклите данни, че бакшиши по морето може да возят курви и наркотици, техните колеги от столицата скочиха да ги защитят.

„Че като са проститутки, да не ги качваме в колите си ли, това ще е дискриминация, всеки изкарва парите си както намери за добре. Момичета си дават г.за, а политиците какво правят? А и как да проверяваме дали клиентите имат дрога в джоба, да ги обискираме ли, та ние не сме ченгета", скочиха шофьорите от София.

Засега се твърди, че именно бизнесът с жълтите коли е в основата на скандала между бъдещия зет на Очите Велислав Попов и хората на Божидар Кузманов - Божо Кравата, завършил с престрелка пред кръчмата „4 you" на Слънчев бряг в началото на юни. Самият бос пострада тежко и до преди дни бе в спешното на столична болница.