Искам да изкажа съболезнования на близките на загиналите при земетресението в Италия. Това заяви в ефира на bTV политикът от АБВ Румен Петков по повод голямата трагедия, сполетяла европейската страна.
"Не съумяхме да го сключим това споразумение, Не знам от какво са продиктувани действията на госпожа Нинова, Това обезсмисля последните три месеца. На практиката на БСП в момента би завидял и Вълко Червенков. Тя решава еднолично, въпреки че се е допитала до партията преди това и тя иска друго" заяви Румен Петков.

"Ген. Радев имаше огромен шанс, но не и сега, когато не обединяваме избирателите. Трябва да кажа със съжаление, че ген. Радев беше използван от Ръководството на БСП. Ние от онзи ден водим интензивни разговори с потенциални партньори и мислим за кандидат за президент", заяви политикът.

"Калфин и Първанов са възможни като конфигурация, те биха били силни кандидатури и биха получили доверието на обществото", смята Румен Петков. 

"Чувал съм чудеса и за себе си, но не са верни. Самата госпожа Манолова свали кандидатурата си и това сега да се спекулира с нея, не мисля, че е коректно", заяви Петков относно слуховете, че АБВ може да издигне острието на БСП за президент.

Понякога създавам грешни впечатления, но сега говоря ясно. Първанов е най-силният политик и добър президент", това уточни Петков заради констатацията на Хекимян, че явно вече АБВ е решила, че президентската й двойка ще бъде Първанов - Калфин.