В този момент не беше никак приятно. Предателство е меко казано - това е подло. Така коментира вчерашния скандал между АБВ и БСП председателят на ПП АБВ и президент на България в периода 2002-2012 Георги Първанов в ефира на Нова тв.
"Ние водим преговори, издигаме кандидатурата на Радев, стискаме си ръцете, готвим споразумения, а накрая... Аргументът на Нинова, че сме се разделили заради името, е нелеп. Иначе предлагахме името на коалицията да бъде "Коалиция за България", защото е по-патриотично, а те предложиха БСП-АБВ", заяви той, като определи записването на едната партия като неравнопоставена за скандално и нелогично.

Първанов потвърди и новината, която БЛИЦ първи съобщи - че ген.Радев не му вдига телефона. "Нека да съм по-ясен - г-н Радев се скри. Ние не сме се карали, тъй като дори не сме се чули", категоричен бе той, като допълни, че преди скандала се обадил на Радев, който го уверил, че всичко е наред.

"Г-жа Нинова приватизира тази фигура. Ние искахме почтено да правим коалиция и да променим модела на президентската институция. Първият щрих в модела на Плевнелиев е, че той е посочен, но с Радев се случи абсолютно същото и той се превърна във фигура не на една партия, ами на един човек", заяви Първанов, като допълни, че ген.Радев е бил употребен. 

"Ние предлагахме Нинова да олицетворява коалицията и добре разбирахме, че по-голямата партия има своето право. Направихме безброй компромиси и играхме честно, а някой друг направи обратния завой", заяви Първанов.

Първанов разкри, че решението кой да бъде кандидат на АБВ и коалиция ще бъде определено между 10 и 20 септември.

"Факт е, че се прави голям подарък на ГЕРБ, като се разбива единството на лявото", заключи бившият президент.