Това, което става в ляво, не е изненада. Тази война започна още когато се претопляше манджата за АЕЦ-Белене и когато се спореше дали Румен Петков е ходил при Борисов в Банкя. Точно тогава през 2014 г. се заговори за отделяне на АБВ от БСП. Лошото е, че проблемите се повтарят в подобна ситуация, но тук жертвата е Румен Радев, заяви депутатът от ГЕРБ Методи Андреев в ефира на Нова тв.
"Този път не става дума за радост в дясно за това, което се случва в ляво. Обикновено хората в дясно са демократи. Хората с ляво са прекалено зависими от различни неща. Радев е косвена жертва на това кой да овладее бъдещето на тази несъстояла се коалиция", заяви той.

На въпрос дали би имало коалиция между ГЕРБ и БСП депутатът отговори: "Определям го като политическа смърт за това, което приемаме за ляво и дясно. Дори заплахите за България като бежанска вълна например няма да послужат за фон и обяснение на такава безпринципна коалиция. В политиката нищо не е невъзможно - никога не съм си представял, че ще има коалиция с АБВ, но имаше, дори аз бях част от нея".

"С Русия може да имаме добри търговски и туристически отношения. Не бива обаче да разчитаме на тях за нашата сигурност. Винаги, когато сме търсели сигурност при тях, сме получили зависимост. Ние сме хора с евроатлантическа ценностна система", категоричен бе Андреев.

Депутатът заяви, че фокусът, около който трябва да се развиват отношенията ни с Турция, не бива да е страхът, че ще ни пратят бежанци. "Турция все още е наш стратегически съюзник в НАТО, ние можем да имаме доверие в нея и да търсим добросъседство. Не бива да сме в добри отношения с нея, защото можело да ни пратят бежанци", допълни той.

Визитата на Борисов в Турция, а после при Меркел в Германия, Андреев определи като "политическо говорене заради липса на стратегия в Европа за бежанската криза".