37 коли на най-щедро кредитираното дружество от КТБ, свързано със забегналия банкер Цветан Василев – „Партнер лизин”, са обявени за продан, съобщава в. „Телеграф”. Това е първата продажба на автомобили на фирмата. Тя се извършва от частния съдебен изпълнител Стоян Акинов в София. 35 от возилата са джипове и леки автомобили. Марките са Kia Venga, Kia Sorento, Kia Sportage, Great Wall Steed, Great Wall Hover.
Обявените цени на леките коли са малко над 4000 лева, а тези на джиповете се движат между 5600 и 20 800 лева. Цените не са високи, защото фирмата се е регистрирала по ДДС. Търговете са обявени в Регистъра на публичните продажби на Камара на частните съдебни изпълнители. Заради добрите цени интересът е много голям. Срокът за подаване на офертите е от 15 август до 15 септември т.г. На 16 септември в 9 часа продажбите ще бъдат обявени.

Преди дни стана ясно, че синдиците на КТБ са издали изпълнителен лист срещу „Партнер лизинг”, като за сега той е за около 11 млн. лева борч. Тази сума обаче е много малка част от общото задължение на дружеството към трезора. По информация на Търговския и Имотния регистър фирмата е теглила близо 50 кредита за над 190 млн. лева.

От сайта на камарата става ясно, че вече е започнала разпродажбата на имуществото на част от големите кредитополучатели на КТБ. От вчера на търг е сграда в центъра на София, собственост на свързаната с Василев „Финивест”.