Лятото се връща в края на седмицата. Но за идващите четири почивни дни покрай 6 септември - Съединението, отново ще се развали.
"До края на август ще е много слънчево с високи температури, така ще започне и септември. Към 3-4-ти обаче пак се очаква студен фронт с много бури и валежи. Тъй че почивните дни около Съединението ще бъдат студени", заяви в ефира на Нова телевизия дежурният синоптик на НИМХ към БАН Красимир Стоев. Така хилядите нашенци, които планират пътуване в страната за почивните дни вече могат да си направят планове какви дрехи да вземат и дали да се пробват по планинските маршрути. Очаква се немалка част от хората да прескочат отново до морето. 

По думите на Стоев от петък и през почивните дни ни пък ще ни очаква прекрасно време. Тогава над страната ще е слънчево, живакът ще достигне до 32 градуса.

В следващите работни дни пък ще има по-малко валежи и по-слънчево време. В събота и неделя, особено по морето, ще има възможност за превалявания, докато в останалата част от страната времето ще е слънчево, става ясно пък от справка в метеолорологичните сайтове. Според прогнозата в тях септември ще дойде с високи температури и почти без валежи. Температурите ще са между 25 и 30 градуса, на места - до 32.