Пловдивските огнеборци тръгнаха пеша към огнищата на пожара, който тази вечер обхвана югоизточния склон на Младежкия хълм в Пловдив. Три пожарни се отзоваха на сигнала за пожар, подаден около 20 часа. Заради труднодостъпния терен, огнеборците гасиха пожара ръчно.
Най-вероятно огънят е тръгнал от цигара. Не се изключва и версията умишлен палеж. Силният вятър разпространи пламъците и те обхванаха растителността на природната забележителност, която е защитена територия. До евакуация за близкото неврологично отделение не се стигна. „Сигурно е запален от цигара, има много безотговорни хора”, разказа пред TrafficNews.bg момче, което наблюдаваше огъня. „Тепето е занемарено и не е облагородено, трябва да се направи нещо, защото сухата растителност бързо гори. По цял свят хората презентират подобни забележителности, а тук с лека ръка ги оставяме на съдбата”, сподели друг младеж, който за кратко се е върнал в родния си Пловдив, тъй като работи и живее в Англия.

Час и половина по-късно огънят беше потушен, а над тепето се издигаше само дим. Пожарникарите продължават да са на мястото на инцидента, полицията разследва причините за пожара.

Източник и снимки: TrafficNews.bg