Множество чуждестранни медии разпространиха гореща лятна клюка, че британската тайна служба МИ-6 е спипала катарска принцеса Шейха Салва в оргия със седем мъже в луксозен лондонски хотел, предаде тв „Звезда”. Странното е, че позорящата честта на короновата особа информация тръгва от индийският уебсайт folomojo.com, който цитира авторитетния британския вестник Financial Times.
На сайта на известния вестник обаче няма и помен от подобна информация. Нещо повече изданието  News Crunch е установило, че след като „горещата” новина се появила в индийския сайт, тя била масово подхваната в арабски онлайн издания, откъдето попада и в европейските. А жената на снимката не е Шейха Салва, а една от директорките на технологична компания със седалище в Дубай. 

Пикантната съчинена история в индийския сайт гласи, че агентите от МИ-6, преследвайки заподозрян саудитец, нахлуват в хотелска стая и откриват вътре катарската принцеса в компрометираща поза. Детективите уж установили, че благородничката дала голям хонорар на съмнителния саудитец да й доведе шестима мъже с определени физически качества за групов секс.

Освен това благородничката поставила условия да саудитеца да остане в стаята в случай, че някой от наетите мачовци прояви насилие. Пред строгите агенти от МИ-6 принцесата заявила, че не е нарушила законите на Обединеното кралство и, че няма намерение да навреди на репутацията на страната си. .

Стражите на реда обаче ѝ обяснили че тя ще наруши закона ако се сближава с лица, имащи криминално досие, или ако склонява мъже към проституция. Клюката завършва с класически хепиенд, че срещу принцесата не можело да бъде заведено наказателно дело, тъй като тя има право на дипломатически имунитет, но катарското посолство е било уведомено за случая.