Човекът с бомбата, превзел клон на Сити-банк в руската столица Москва, е записал видеосъобщение до руския президент Владимир Путин. Той е публикувал видеото в профила си в руската социална мрежа „Вконтакте”.
В момента столичните следователи разпитват две заложнички, пуснати от банковия клон. „Следователите разпитват двама заложници, пуснати на свобода от мъжа, превзел банковия клон в Москва”, каза Юлия Иванова от местните органи на реда.



Московската полиция е преминала в извънреден режим на работа заради превземането на Сити-банк. По информация на Лайф ру, задействан е оперативният план „Заря”, по улиците на града са разположени допълнителни патрули.
 
По-рано стана известно, че мъжът е банкрутиралият бизнесмен Арам Петросян, занимавал се с производството на медикаменти. По непотвърдена информация, той е раздал на служителите в банката свои препарати.
 
Към момента, по информация на полицията, похитителят се е подготвил предварително за превземането на банката. Той се е снабдил „с нещо, което прилича на взривно устройство”, купил си е радиостанция и е наблюдавал цял ден банката.
 
Мъжът вече пусна част от заложниците и води преговори с шефа на московската полиция Анатолий Якунин.
 
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!