Мъж на видима възраст 55-60 години заплашва да взриви „Ситибанк” на ул. „Никитская”. Той се намира вътре в сградата и държи за заложници четирима служители. „Не съм дошъл да ограбя банката, дойдох, за да превзема вашата банка”, казва нападателят.

След това той е добавил: "дори и жените от страх си оставиха парите, аз им казах взимайте си ги".

Мъжът, на чийто врат виси кутия с жълта лента и стърчащи кабели, уверява своите заложници, че не ги грози опасност или заплаха.

Преди това нападателят е пуснал да си ходят други трима служители, които са били при него.

По информация на Лайф ру, мъжът се казва Арам Петросян. Той е роден през 1961 година. 

Пред банковия клон междувременно пристигнаха части със специално предназначение, съобщава РИА Новости. Командосите са в пълна бойна екипировка и в момента се намират близо до сградата. 

Също стана известно, че преди нападението мъжът е съобщил на служителите на банката за намерението си да я превземе, съобщи за РИА Новости източник от московските органи на реда. "Мъжът седеше на пейка в банката следобеда. След това той се приближи към служителките, уж за да си отвори сметка, и помоли да бъде повикан мениджъра на клона. След това той съобщи, че не е против дейността на банката и не възнамерява да взима пари", каза източникът на агенцията.  

По последна информация, мъжът е освободил трима заложници. НТВ ру съобщава, че в банковия клон са останали още двама заложници. 



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!