Темата АБВ е затворена, заяви на излизане от партийната централа лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя направи лаконичен коментар на позицията на АБВ и обвиненията, че е взела еднолично решението да скъса с тях. Лидерът на АБВ и заместникът му Ивайло Калфин я уличиха в политическа некоректност и високомерие.
"Тази тема за нас е затворена. Пожелавам на техния кандидат успех. Ще се срещнем с тях на изборите", добави Нинова, цитирана от Канал 3.

Тя обобщи, че дефакто вече столетницата е в кампания, предвид и първото заседание на предизборния щаб, чийто председател е тя. Имаме нашия кандидат и във вторник свикваме Национален съвет, одобряваме формулата за участие", припомни Нинова за предстоящото преформулиране в решенията на соцпартията от предишното заседание на пленума.

Тогава Радев беше кандидат на БСП и АБВ, а от вторник нататък ще е кандидат на инициативен комитет.

Самият той на влизане на заседанието, в отговор на въпроса дали е кандидат на БСП, каза, че се чувства кандидат на много българи, чиято подкрепа има. 

"Не се отказвам от ничия подкрепа", остави отворена вратичка той и пробва да се дистанцира от разправиите между социалистите и АБВ.