Ходенето на работа с градския транспорт добавя средно над 700 калории към ежеседмичната диета на хората, показва ново изследване, цитирано от британския в. „Дейли телеграф“.
Изследването на Кралското дружество за обществено здраве установи, че пътуването до и от работа с влак, автобус или кола увеличава индекса на телесната маса, тъй като то намалява времето за здравословни дейности като спорт, готвене или спане. Пътуването до работа е свързано също със стрес и високо кръвно налягане.

Допитване сред 1500 служители установи, че според тях ходенето до работа с градския транспорт прибавя 767 калории към диетата им всяка седмица. Според все повече британци пътуването има вредни последици за здравето и благосъстоянието.

То се дължи както на яденето, така и на пиенето по време на път, като според служителите храненето и напитките ще се променят, ако са имали особено стресиращо пътуване. Около една трета от хората заявили, че хапват повече заради пътуването в градския транспорт.

“За някои от нас ежедневното пътуване до работа може да е приятно преживяване, което дава време за размисъл или възможност за отпускане, но за все повече хора то има вредни последици за здравето и благосъстоянието. С увеличаването на дължината на пътуването ни тези последици стават все по-тежки, включително като допринасят за повишаването на нивата на стрес, а това добавя сантиметри към нашата талия. Освен това се случва да похапваме във време, което при други обстоятелства можехме да запълним с дейности, укрепващи нашето здраве и благосъстояние, като спане, спортуване или време с приятели и семейството“, казва директорът на Кралското дружество за обществено здраве Шърли Крамър.

Калории в алкохола:

Халба бира с 4% алкохол:

182 калории, но колкото по-силна е бирата, толкова повече са калориите, така че проверявайте етикета

Чаша шампанско от 12%:

125-милилитрова чаша се равнява на 89 калории

Малка чаша вино от 13%:

175-милилитрова чаша добавя 159 калории, но съдържанието на алкохол във виното може да варира от 11 до 16%.

Шише бира:

330-милилитрово шише съдържа около 159 калории

Една чаша спиртна напитка с 40% съдържание на алкохол Стандартната английска 25-милилитрова чаша съдържа 61 калории.

Чаша сайдер от 4.5%

Съдържа 216 калории