Чехия пробва да си отмъсти жестоко на ръководството и отбора на "Лудогорец", след като шампиона им "Виктория" бе елиминиран насред Пилзен, научи БЛИЦ. Медията ни узна, че частният самолет на собственика на "орлите" Кирил Домусчиев е бил проверяван от всички видове местни служби, което е прецедент в историята на компанията-оператор на летателната машина.
Проверката е била толкова абсурдна, че цивилните служители са броили дори дъвките в пилотската кабина. Обискирани са били всички лични вещи и предмети в салона на летателната машина.

Явно целта е била само една - да се вгорчи настроението сред ръководството на елитния български клуб, който за втори път влезе в групите на Шампионската лига.

Баталните сцени са забавили полета на бизнесмена и председател на КРИБ с около час. След унизителните проверки все пак летателната машина е била освободена и Домусчиев се е прибрал благополучно в София.

Предприемачът реагира хладнокръвно на провокацията.

БЛИЦ научи, че началото на терора е започнало още около полунощ, когато играчите на 5-кратните шампиони са били претърсени на летището за експлозиви, все едно, че не са футболисти, а бандити.

На всичкото отгоре от ръцете на повечето от тях са били взети натривки за експлозиви.

Подобна гавра с български състезатели не се е случвала в нито една балканска държава. Срамното е, че безобразието се е разразило в бяла страна-член на Европейския съюз каквато е Чехия.

Ивайло КРАЧУНОВ