Германският концерн Volkswagen успя да потуши конфликта с доставчиците на допълнително оборудване за автомобилите си и ще може да възстанови производството на бестселъра си Golf, което беше спряно. Представител на марката заяви пред Deutsche Welle, че доставките ще бъдат възобновени в близките дни, пише actualno.com
Заради съдебни спорове с компаниите босненските компании ES Automobilguss и Car Trim, които са част от групата Prevent, основният завод на Volkswagen във Волфсбург прекрати работа за периода 20-29 август. Други предприятия на германския производител на свой ред преминаха към намален работен ден.

В крайна сметка обаче е постигната договореност и производството на автомобите постепенно се завръща към пълния си обем. Двете страни са се договорили да не разкриват подробности по новото си споразумение. Както и за какъв период от време са се разбрали да продължи сътрудничеството между тях, което беше пред разпадане.

Компаниите CarTrim и ES Automobilguss решиха да прекратят доставките си на седалки и компоненти за скоростни кутии на Volkswagen, тъй като от концерна отказаха да им платят компенсация за анулиран договор. Според медиите в Германия сумата по него е 58 млн. евро, които концернът намира за нереално високи.