„Беше страшно! Трусът бе толкова силен, че отвори пукнатини в стените, падаха картини и гардероби. Едва успяхме да излезем навън. Изведох 85-годишната старица, за която се грижа. Главата на жената бе в кръв, след като я удари в една от стените", разказа родопчанка, която работи в малко селце в района на почти разрушения град Аматриче, след земетресението, което разтърси Италия тази сутрин, пише 24rodopi.com.
Припомняме, че трус с магнитуд от 6,2 по Рихтер с епицентър на 170 км от столицата Рим, бе регистрирано в 3,36 часа в сряда. Най-големи са разрушенията в зона Лацио, а властите съобщават за двама загинали. Броят на жертвите обаче продължава да расте.

„Излязохме навън по нощници, загърнати единствено с жилетки, които успях да взема. Това ни бе единственото облекло. Цялото селце се събрахме и прекарахме нощта под открито небе", разказа родопчанката. Жената работи от години в Италия, грижейки се за възрастни хора.

Кметът на италианския град Аматриче заяви, че силното земетресение в централната част на страната е предизвикало сериозни разрушения в селището, в което живеят около 2 700 души. По думите на Серджио Пироци, под развалините на сградите има затрупани хора, съобщава РИА Новости.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ