Банда от четирима-петима хулигани наби три индийки, майка и двете й дъщери в метрото, пише в. "Телеграф". Инцидентът се разиграл вчера следобед във влакчето преди метростанция "Мусагеница".
Както БЛИЦ съобщи ексклузивно вчера, масово сбиване е потресло очевидци на мелето в столичното метро.

Жените са били три, като всички са имали английски паспорти, имало и деца с тях. Изведнъж започнали да се хвърлят салфетки по земята, според очевидци. Пътниците им направили забележка, а те се направили, че не разбират за какво става въпрос. 

Група хулигани също станали свидетели на ситуацията и се ядосали. Първоначално започнали да обиждат индийките, след което директно ги нападнали.

"Всичко се разви за няколко минути. Метрото спря, биячите излязоха и това е. После дойде полиция", разказаха свидетели на боя. По думите им няколко шамара отнесла погрешка бременна жена, както и няколко деца, които се возели с нея.

Индийките били прегледани, но тъй като не говорели никакъв друг език освен родния си, не успели да обяснят какво точно се е случило. Успели само да кажат, че трябвало да пътуват за Банско, а им се наложило да вземат и метрото. Купили си чинно билети, но вече във влакчето ситуацията ескалирала. 

"Все още не е ясно дали става въпрос за скинари или за хулигани. Ще бъдат прегледани записи от камерите, за да се установи самоличността на нападателите, обясниха от СДВР.