Това се случи на 1 август тази година. Братът на съпруга ми, който никога не е виждал детето, ме помоли за среща. Аз съм в много лоши отношения с моя съпруг. Оказвал ми е физически тормоз. Това ме накара да напусна работата си в Ливан. Аз съм музикант. Това каза Деница Димитрова, чието дете е било отвлечено от съпруга й в ефира на Нова телевизия.
Срещата се проведе в столичен мол. Дойде и бащата на моя съпруг. Двамата ме заблудиха и изведнъж детето изчезна. Нямах видимост към детето. Бащата ме разпитваше: Тук има ли магазин, този магазин за какво е и през това време детето изчезна. То е изведено веднага от страната. Съпругът ми има и унгарско гражданство. Детето е там в Унгария. Аз бях предупредена за това отвличане. Сигнализирах веднага в полицията. Аз и детето сме защитени от бащата от домашно насилие от българския съд, но реално не мога да си защитя детето, каза още Димитрова.

В студиото беше и адвокат Николай Николов, който защитава интересите на Димитрова. Проблемът е в унгарския съд. Детето е изведено напълно легално. Унгарският съд е издал документ на детето. Има документ и копие, чрез които се знае много добре кога е излязло детето и в колко часа. В българския съд има заведено дело, че детето е било подложено на тормоз и веднага да бъде върнато. Има шанс и всичко е подготвено. Държавата си върши работата, разкри юристът.