Душата на легендарния журналист Димитър Цонев е на по-добро място. В това е убедена дъщерята на водещия Деси, пише в. "България днес". 
Вярвам, че това е едно спасение за баща ми. Бог го спаси от нещо по-лошо, което щеше да го настигне, ако беше останал жив. Вярвам, че е на едно по-добро място и, че винаги ще е близо до нас - семейството му", споделя през сълзи щерката на известния тв водещ пред изданието часове след кончината на баща й.

"Лекарите са направили всичко по силите си, но организмът му не издържал една рутинна процедура. Последствията от инсулта са били много тежки", обясни още Цонева. Тя допълни, че въпреки скръбта трябва да се съвземе и да се изправи на крака, за да посрещне всичко, което и предстои.

Още от приемането му в болницата до последния му дъх дъщерята на легендарния журналист и за миг не спря да се моли на Бог и да призовава съдбата да го върне към нормалния ритъм на живот.

"Не ни оставяй! Дръж се, тати!!!", написа в социалната мрежа Деси часове преди смъртта на Митко Цонев.

Съпругата на водещия приема най-тежко загубата. Последните седмици любимата на топжурналиста почти не е заспивала, споделят близки до семейството.