В театър ли се превръща генералската кандидатура на БСП? Това се питат изтръпналите членове на соцпартията, след раздора между Корнелия и Първанов.
Първият ход бе на идеолога на АБВ, който гросмайсторски наложи близкия до него генерал Радев за кандидат-президент на левицата. Макар и неохотно от "Позитано" 20 се съгласиха с номинацията и я приеха като своя.

В последните дни червеното ръководство поиска да си върне лидерството в коалицията, за да има преднина пред определяне на лишената от власт и смисъл позиция на вицепрезидент. За да получат пешката, в БСП май са готови да жертват офицера.

Самият Радев мълчи. Оглушително. Това не е поведение на български генерал и претендент за главнокомандващ на опосканата ни армия, а на объркан старшина, свикнал да изпълнява заповеди, а не да ги издава.

Двоуменето явно е на кой да се врече във вярност - на покровителя си Първанов или на личния си имидж и по-високите проценти на БСП.

И в двата случая губеща е каузата. 

Като нищо можем да станем свидетели на провалената кандидатура на Пламен Орешарски в разгара на предизборната кампания за кмет на София. 

Преди 10 години финансистът бе посечен от Надежда, която сега нахално ни назидава от посланическото си кресло, а самият той се врече във вярност на БСП.

Позорният сценарий е на път да се повтори с нови роли.

От БСП зависи дали ще позволи на дребния си коалиционен партньор да я завлече към пропастта или най-накрая ще отиде на мечтания балотаж.

Генерал Радев спокойно може да се спаси, той много добре знае как може да се катапултира със златния парашут. Правил го е неведнъж.

Хиените от Реформаторският блок вече се облизват...

Ивайло КРАЧУНОВ