Елен Колева е първият участник в риалитито “Фермата”, който продуцентите обявиха. „Обичам да изпитвам себе си, такъв тип човек съм. Харесвам адреналина", признава Колева. В отговорите й присъстват и стихотворни форми. В поетичните й откровения обаче могат да се открият пикантни отговори, каквито вероятно самата актриса никога няма да даде директно. Давала е такива, когато е била на 23 – наивно откровена, току-що взела наградата си за ролята във филма „Шивачки”. „Това беше неочаквана известност, а аз бях безумно наивно откровена в интервютата си. Не очаквах, че ще има хора, готови да смажат душата ми”, прави равносметка Елен, която е по-откровена от всякога – пред “ШОУ”.
 
- Елен, защо избра да влезеш точно във „Фермата”? Още преди седмици имаше слухове, че наесен ще участваш в друго риалити – „ВИП брадър”. Какво наклони везната?

- Избрах „Фермата” поради много причини - каляване на воля, дух, връзка с природата, животните. Ученето на нови неща, далеч от моя собствен живот. А относно „Биг брадър” – не съм имала и намерение да влизам там! Имала съм няколко покани, но това просто не е моят формат.

- Не само в „Биг брадър” обаче хората разголват себе си. Подготвена ли си за това?
- Аз няма какво да крия! Предпочитам аз да се разголя съзнателно, пред това медиите да ме разголват с лъжи.

- Във „Фермата” със сигурност ще има екстремни ситуации, а понякога дори и откровена борба за оцеляване – а за това готова ли си?
- При мен нищо не е на всяка цена. Ще дам много от себе си, но нямам желание или намерение да стигам до някакви крайности. Аз влизам, за да преживея, все пак, нещо хубаво, вълнуващо и полезно, не да се доказвам. Би било смешно! Със сигурност ще има много по-добре подготвени хора от мен.

- Някои биха казали - вместо да сменя тоалети в Къщата, ще дои крави – как ще отвърнеш на това?
- (смее се) Глупостта няма почивен ден, нито злобата, но ще отвърна така: „Докато доя крава, ще им пея „Кармен” с червена рокля - и да видим!” (смее се)

- През последните месеци ти бе в обсега на медийното внимание покрай връзката си с писателя Калин Терзийски. Какво всъщност се случи между вас? Каква е истината за отношенията ви и преди, и днес?
- Истината за взаимоотношенията ми с Калин Терзийски се определя от две думи

„любов” и „съдба”

Пушкин въвежда две думи в поезията - първата е „безбрежност”! Коя е втората..? Един влак тръгва от европейската част на Русия към Далечния Изток. Друг влак тръгва от Далечния Изток по едни и същи влакови релси. Двата влака пътуват един срещу друг хиляди километри по една и съща релса, но не се срещат... Тук стигате до втората дума, въведена от Пушкин, и тя е „съдба”!

- Значи чувстваш Калин Терзийски като своя любов и съдба, така ли?
- Ще ти отговаря така:

Днес аз срещнах
един непознат
който ми напомни
на друг един
когото някога мислех
че познавам! Защото този
когото познах
всъщност не съществуваше
в тялото на срещнатия от мен!
А онзи когото срещнах
се скри от мен
за да не го позная!
И днес аз видях
само тялото на онзи
когото някога мислех, че познавам...
 /из книгата на Елен „Бездната, в която скочих”, бел. ред/

- Но нали не само любовта, а и приятелството е точно толкова важно. В скорошно тв интервю казваш, че не си чувала и виждала Калин от месец – значи ли това, че сте прекъснали всякаква връзка помежду си?
- Да, с днешна дата нямаме връзка! Но защо – това не влиза в работата на никого. Когато един човек предаде себе си, той предава всички останали!

С Калин Терзийски
- Съжаляваш ли, че двамата си пресякохте пътищата? И извън него – че си допускала в живота си хора, за които на по-късен етап не би искала даже да чуваш?
- Напротив, никога няма да съжалявам за това! Има болка, но не и злоба! А относно завистта, ще отговоря само това – Евангелие от Матей: „Вземи си своето и иди си! Моята воля е да дам на тоя последния, както и на тебе! Не ми ли е позволено да сторя със своето, каквото искам? Или твоето око е завистливо, защото аз съм добър? Така последните ще бъдат първи, а първите - последни! Защото мнозина са призвани, а малцина избрани!”

- Има ли в живота ти ситуация, пред която да си си казвала „Невъзможно е!” – екстремен или твърде сложен момент, в който не си имала ориентир как да постъпиш?
- Имала съм сложни житейски ситуации, но те винаги са се решавали от Горе. Има един барометър на любов, който измерва, колко силна е любовта ти. Много е просто да установиш, дали ходиш в любов или не! Когато започнеш да държиш сметка за лошото, което са ти причинили, ти не ходиш в любов! Докато ходиш с Бога и стоиш пълен със Светия дух, ти няма да държиш сметка за лошото!

През годините, когато виждаха несправедливостта или публичните обиди и лъжи спрямо мен, хората ми казваха: „Защо се примиряваш с това, някой да те обижда, да те хули? Защо мълчиш?”, а аз им казвах: „Бог си знае работата, не аз съм тази, която търси отмъщение” и чаках!

Знаех, че истината винаги излиза и, че Бог ще победи вместо мен! Ако продължиш да ходиш в любов спрямо този, който те е наранил или обидил, ти ще постигнеш много след време! Въпреки това някои хора считат това отношение за слабост! „Трябва да е слабост в характера ти, че не се защитаваш”. Е, изкушавала съм се, но не това е силната ми страна! Не това, последната дума да е моя ми дава мир! Аз просто отказвам да храня в сърцето си неприязън към когото и да било! Дай Боже, винаги да успявам, защото прошката е велико оръжие и същевременно силно лекарство!

- Какво ти носи писането на стихове? Знам, че скоро ще излезе и втората ти стихосбирка – „Бездната, в която скочих”.
- Пиша, защото това е начинът да кажа това, което никой не може да промени! Моите думи ще останат.

- Всъщност в коя бездна скочи по-точно?
- Бездната, в която скочих, е бездната на греха!

- В един свой стих се описваш като „бивша метреса” – защо?
- “Ода за метресата” е надсмиване над

моя плосък, медиен образ

И, разбира се, намигване към самата преса!



- Преди време ми сподели, че си получавала есемеси и обаждания със заплашителен характер – успя ли да разбереш кой стои зад тях?
- Аз винаги съм знаела кой стои зад тях, да! Слава на Бога, този период е зад гърба ми!

- Елен, какво ти липсва най-много днес?
- Липсва ми Тифани (Въплътена в Бога) (кученцето на актрисата, бел. ред)! Една година от смъртта й, но чувствам празнота!

- В последните няколко години си ми споделяла, че много би искала да станеш майка, да имаш семейство – има ли в момента човек до теб, с когото да направиш тази мечта реалност?
- Няма мъж до мен!

- Преди време те попитах коя е най-голямата истина за Елен Колева, която до момента нито едно издание не написа – и ти ми отвърна „Елен Колева е човек с живот, зле описан, зле използван!” Какво би добавила към днешна дата?
- Елен Колева е боец, но Елен Колева е и дете!
 

Върнала  се към Бога

Елен Колева напоследък много често споменава Бог. И неслучайно. Актрисата признава, че преди няколко години осъзнато се е върнала към вярата, изгубена преди това: „В тийнейджърските си години изгубих връзка с Бога. Зрялото ми и осъзнато връщане към вярата стана през 2011 г.

Бог е всичко, дори когато имаме изпитания, те пак са от него. Не може човекът да иска само благоденствие, а случи ли се нещастие, да го вини, че е немилостив. Защото има божествени и човешки закони, а те не са еднакви”, разсъждава Колева. И добавя: „Каквото и да преживея, в крайна сметка знам, че е за добро. Опитвам се да съм смирена. Да не се сравнявам с успеха или неуспеха на другите хора. Внимавам с думите. Думите се превръщат в наша реалност - ако кажеш мразя, утре може и да убиеш”, изповяда актрисата.
 
Едно интервю на Анелия ПОПОВА

Още много прелюбопитни четива може да прочетете само в новия брой на вестник "ШОУ", който вече е на пазара.